2012. április 5., csütörtök

Húsvétra készülődve





Húsvét elsősorban egyházi ünnep.Mégis évszázadok óta a tavasz ünnepe is. A hosszú, kemény, nélkülözéssel és böjtöléssel töltött téli időszak lezárása. Köszöntése a feltámadásnak, az élet újjászületésének.
Készülődés, sütés, főzés. Ujjunkra cseppenő gyertyaviasz a feltámadási körmenetben. Önfeledt rohangálás és nevetés tojáskeresgélés közben a kertben.
Nekem ez a Húsvét.







Tegnap Édesanyámnál jártam. A konyhába benyitva fantasztikus vanilia és csokoládé illat csapta meg az orromat. Az asztalon már kész és félig kész süteménycsodák várják az ünnepet.






A mézeskalács tojások színes marcipán díszítést kaptak, húsvéti motívumokkal. Cérnára fűzve majd a barkaágakra akasztva asztaldísz lesz belőlük, persze utána megesszük őket.









Ő  egy piros szemű, fehér nyuszi, aki a fű mögül kandikál ki.











A virág alakú linzerek nem csak szépek, de nagyon finomak is ( idegen forrásból származó információ)







  A kókuszos habcsókok még csokoládé ruhát is kapnak, bár így pucéran is finomak.
















A sonka az üstben főtt meg, fantasztikus illatot árasztva az egész kertben.





A sonkaillat keveredik a nárciszok és
a virágzó cseresznyefa illatával.
Mi kell ennél több, ha húsvéti "illathangulatra" gondolunk?












A csokorba kötött nárciszokkal  sokféleképpen díszíthetjük a lakást.












                     
                           Kívánok Nektek is izgalmas készülődést és


                                           nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket!







Az asztali dekorációkat és a képeket Kriszta készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése