Húsvét elsősorban egyházi ünnep.Mégis évszázadok óta a tavasz ünnepe is. A hosszú, kemény, nélkülözéssel és böjtöléssel töltött téli időszak lezárása. Köszöntése a feltámadásnak, az élet újjászületésének.
Készülődés, sütés, főzés. Ujjunkra cseppenő gyertyaviasz a feltámadási körmenetben. Önfeledt rohangálás és nevetés tojáskeresgélés közben a kertben.
Nekem ez a Húsvét.
Tegnap Édesanyámnál jártam. A konyhába benyitva fantasztikus vanilia és csokoládé illat csapta meg az orromat. Az asztalon már kész és félig kész süteménycsodák várják az ünnepet.
A mézeskalács tojások színes marcipán díszítést kaptak, húsvéti motívumokkal. Cérnára fűzve majd a barkaágakra akasztva asztaldísz lesz belőlük, persze utána megesszük őket.
Ő egy piros szemű, fehér nyuszi, aki a fű mögül kandikál ki.
A virág alakú linzerek nem csak szépek, de nagyon finomak is ( idegen forrásból származó információ)
A kókuszos habcsókok még csokoládé ruhát is kapnak, bár így pucéran is finomak.
A sonka az üstben főtt meg, fantasztikus illatot árasztva az egész kertben.
A sonkaillat keveredik a nárciszok és
a virágzó cseresznyefa illatával.
Mi kell ennél több, ha húsvéti "illathangulatra" gondolunk?
A csokorba kötött nárciszokkal sokféleképpen díszíthetjük a lakást.
Kívánok Nektek is izgalmas készülődést és
nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Az asztali dekorációkat és a képeket Kriszta készítette.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése